KIKATUSLAUANTAI: KURKISTUKSIA TANSSIVAAN MUUMILAAKSOON KIKATUSLAUANTAI: KURKISTUKSIA TANSSIVAAN MUUMILAAKSOON 9.6. KLO 16:00 Sotku Kettusen Tyyne keittää SOTE-kahvit Kettusen Tyyne keittää SOTE-kahvit 16.6. KLO 16:30 Raittiustalo  Lahti - Makkonen: Hybrid Momentum Lahti - Makkonen: Hybrid Momentum 4.10. KLO 19:00 Sotku Juhani Aho - Mikko Roiha: Juha Juhani Aho - Mikko Roiha: Juha 2.11. KLO 19:00 Riihimäen Teatteri Ruokateatteri 2018: Pidot! Ruokateatteri 2018: Pidot! 8.11. KLO 19:00 Maria Jotuni - Mikko Roiha: Miehen Kylkiluu Maria Jotuni - Mikko Roiha: Miehen Kylkiluu 30.11. KLO 19:00 Sotku

Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage

Spesiaali-iltamat! sisältää kaksi upeaa ja erilaista teosta: Iiro Näkin provide-sooloteoksen sekä Thomas Freundlichin ja Valtteri Raekallion palkitun Cold Storage –tanssilyhytelokuvan.

provide

provide on tilan poetiikasta vaikuttunut videoinstallaatio-, galleria- ja tanssiteos, joka pohtii henkilökohtaista suhdetta esitysympäristön rakentamiseen koreografisen työskentelyn ehtona. Purkamalla estetiikkaansa työ etsii reittejä avata liikkeen sisältämää maailmaa suhteessa jo elettyihin, koettuihin ja kuljettuihin tiloihin.

provide on kehonharjoituksen elävä installaatio, liiketutkimusprosessi sekä henkilökohtaisen harjoitushistorian tuote. Teos on osa pienten paikka- ja kontekstisidonnaisten töiden sarjaa, josta Kuopiossa on aiemmin esitetty duetto Kaareutuva (2016). Teos on Iiro Näkin MA-opinnäyte Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla koreografian koulutusohjelmassa. 

Iiro Näkki on helsinkiläinen koreografi, esiintyjä ja akrobaatti. Hän toimii aktiivisesti tanssin ja sirkuksen kentillä freelance-produktioissa sekä opettaa nykytanssia ja akrobatiaa aloittelijoista ammattiin valmistuviin.

KOREOGRAFIA, TILA JA TOTEUTUS: Iiro Näkki
KUVAUS, EDITOINTI: Mikko Pirinen
TILAN ÄÄNISUUNNITTELU: Benjamin Rogers
VIDEOTEOSTEN ÄÄNISUUNNITTELUT: Mikko Pirinen, Benjamin Rogers, Joonas Pernilä
TUOTANTO: Tanssiteatteri Minimi & Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Cold Storage

Thomas Freundlichin ohjaamassa Cold Storage -elokuvassa pilkkijä (Valtteri Raekallio) löytää jään alta esihistoriallisen jäämiehen (Eero Vesterinen) ja sulattaa tästä itselleen kaverin. 9-minuuttisen elokuvan tarina kerrotaan liikkeen ja tanssin keinoin ilman dialogia.

“Cold Storage on ensisijassa narratiivinen lyhytelokuva ja salavihkaa tanssielokuva. Uskon, että tarina tekee elokuvasta lähestyttävän”, ohjaaja Thomas Freundlich kertoo Danceinfo-sivustolla.

Freundlich kuuluu maamme eturivin tanssitaiteilijoihin ja tanssielokuvantekijöihin. Hän työskentelee koreografi-tanssijana Suomessa ja kansainvälisesti. Freundlich on toteuttanut noin 35 teosta, joihin kuuluu nykytanssiproduktioita, ooppera- ja teatterituotantoja sekä tanssielokuvia.

Freundlichin tanssilyhytelokuvia on nähty yli sadan elokuva- ja tanssifestivaalin ohjelmistossa ympäri maailmaa. Cold Storage sai vuonna 2015 ensimmäisen Suomen Elokuvasäätiön, YLEn ja Loikan tanssielokuvan tuotantotuen 41 hakijan joukosta. Cold Storage on valittu sadan festivaalin ohjelmistoon ja se on voittanut 11 palkintoa kansainvälisesti. Elokuva on myös myyty useille televisiokanaville.

Tanssija-koreografi Valtteri Raekallion palkittu teos Esitys - A Performance nähtiin Tanssiteatteri Minimin vieraana keväällä 2017.

Ohjaus ja kuvaus: Thomas Freundlich
Koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Eero Vesterinen & Valtteri Raekallio
Musiikki: Kimmo Pohjonen
Leikkaus: Jukka Nykänen
Tuotantosuunnittelu: Aino Koski
Pukusuunnittelu:
Venla Takkinen
Tuottaja: Aino Halonen

Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö (SES), YLE, Loikka tanssielokuvafestivaali

Kesto: 8 min 45

Lisätietoja Cold Storage-elokuvasta (englanniksi):

http://www.lumikinosproduction.com/4k3d/


Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage

Liput: 18 / 10 €

Huom! provide-teokseen sisältyy keskustelutilaisuus. Iltamien kesto riippuu keskustelutilaisuuden pituudesta.

TIEDUSTELUT: 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi

Kuvat

Esitysajat

Sotku

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Esityskalenteri

Toukokuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Facebook