Lahti - Makkonen: Hybrid Momentum Lahti - Makkonen: Hybrid Momentum 4.10. KLO 19:00 Sotku Juhani Aho - Mikko Roiha: Juha Juhani Aho - Mikko Roiha: Juha 2.11. KLO 19:00 Riihimäen Teatteri Ruokateatteri 2018: Pidot! Ruokateatteri 2018: Pidot! 8.11. KLO 19:00 Maria Jotuni - Mikko Roiha: Miehen Kylkiluu Maria Jotuni - Mikko Roiha: Miehen Kylkiluu 30.11. KLO 19:00 Sotku

Mies ja Nainen. -Demonstraatioita perusasioista

Mies ja Nainen. on äänellis-liikkeellinen ilmaisukuvaelma, kahdesta ihmisestä, kosketuksen ihanuudesta, vimmaisesta pyrkimyksestä ymmärtää toista ja epätoivoisesta tarpeesta rakentaa jotain yhteistä, jotain johon kumpikin voisi nojata. Teoksen esiintyjinä toimivat Tsuumin pitkäaikaiset jäsenet Reetta-Kaisa Iles ja Tuomas Juntunen. Mies ja Nainen. -teoksen kantaesitys oli Helsingissä Kulttuuriareena Gloriassa Tanssiteatteri Tsuumin 15-vuotisfestivaaliviikolla tiistaina 30.9.2014 klo 18.00.

Teos on lähtenyt tarpeesta laulaa ja liikkua, ilmaista ja elämöidä. Alkusysäyksen projektille antoi Ilesin isovanhempien sota-aikainen kirjeenvaihto. Lopulta tekijöitä ovat kuitenkin askarruttaneet muun muassa seuraavat kysymykset:

Miltä miehen kehossa tuntuu, entä naisen? Mitä on parisuhdekulissin takana? Voiko alasti olla? Voiko kansallispukuinen mies olla eroottinen? Tietävätkö kaikki “sen” tunteen? Kaipaako ihminen vielä rajalla ollessaan?

Esityksessä on kohtia, jotka eivät sovi lapsille.

Jokaisen Mies ja Nainen. -esityksen yhteydessä järjestetään teemaan liittyvä lyhyt musiikkiesitys ja keskustelutilaisuus. Musiikkiesitys ja keskustelutilaisuus ovat kiinteä osa illan kulkua. Musiikista ja keskustelun vetämisestä vastaa lauluntekijä ja ylioppilaslehti Uljaan päätoimittaja Jarkko Kumpulainen. Tarkoituksena on avata esitykseen liittyviä teemoja niin musiikin kuin puheen avulla. Esityksen ja yleisötilaisuuden kesto yhteensä n. 60 min.

Kuopiolainen tanssija-muusikko Tuomas Juntunen ja helsinkiläinen tanssija-koreografi Reetta-Kaisa Iles ovat monessa väkevässä liemessä keitettyjä esitystaiteen sekatyömiehiä ja -naisia. Kaksikolla on takanaan lukemattomia yhteisiä kilometrejä niin esiintyjinä kuin ystävinäkin. Tämä tausta ja yhteiset taiteelliset intressit innoittivat Mies ja Nainen. -teoksen äärelle. Iles ja Juntunen liikkuvat, tanssivat, laulavat, ääntelevät ja ilmaisevat. Yhdessä Ilesin ja Juntusen kanssa esitystä on työstänyt, fyysiseen teatteriin erikoistunut, kuopiolainen näyttelijä Johanna Jauhiainen. Visualisteina toimivat kuopiolainen pukusuunnittelija, monilla muillakin osa-alueilla kunnostautunut, Jaana Kurttila sekä vääksyläinen multitalentti valosuunnittelija Janne Teivainen.

Mies ja Nainen. toteutetaan yhteistuotantona työryhmän, Tanssiteatteri Tsuumin ja Tanssiteatteri Minimin kesken.

Teos on saanut tukea Jenny ja Antti Wihurin rahastolta, Suomen kulttuurirahastolta sekä Taiteen edistämiskeskukselta.

Liput: 15/12/10 eur
Ryhmämyynti (yli 10 henkeä) 045 3157950 | minimi(at)minimi.fi
Kesto: n. 75 min (sis. esityksen jälkeisen yleisötilaisuuden) 

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook