Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 22.3. KLO 19:00 Turun Kaupunginteatteri Cilla Back: Elämä Cilla Back: Elämä 5.4. KLO 15:00 Riihimäen Teatteri Milla Koistinen: No. 3 (abstract joys of being) Milla Koistinen: No. 3 (abstract joys of being) 6.4. KLO 18:00 Riihimäen Taidemuseo Hans Fallada - Mikko Roiha: Yksin Berliinissä - Annan ja Oton tarina Hans Fallada - Mikko Roiha: Yksin Berliinissä - Annan ja Oton tarina 7.4. KLO 13:00 Jyväskylän kaupunginteatteri  Lahti - Makkonen: Hybrid Momentum Lahti - Makkonen: Hybrid Momentum 20.4. KLO 19:00 Sotku KULTTUURIKEITTO: Ehkä liioittelen vähän KULTTUURIKEITTO: Ehkä liioittelen vähän 27.4. KLO 12:00 Sotku KIKATUSLAUANTAI: KURKISTUKSIA TANSSIVAAN MUUMILAAKSOON KIKATUSLAUANTAI: KURKISTUKSIA TANSSIVAAN MUUMILAAKSOON 9.6. KLO 16:00 Sotku Juhani Aho - Mikko Roiha: Juha Juhani Aho - Mikko Roiha: Juha 2.11. KLO 19:00 Riihimäen Teatteri Ruokateatteri 2018: Pidot! Ruokateatteri 2018: Pidot! 8.11. KLO 19:00

Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti

rememberme-teosparin lisäksi esityskokonaisuuteen kuuluu Teemu Kyytisen ohjaama Hiljaiset tunteet -dokumentti.

rememberme

Tanssiteatteri Tsuumin tanssijat Salla Korja-Paloniemi ja Sampo Kerola ovat toteuttaneet yhteistyössä muusikko Antti Paalasen kanssa, hänen musiikkinsa siivittäminä tanssidueton rememberme, joka koostuu livenä esitettävästä tanssiduetosta sekä tanssivideosta. Teosparin aiheena on myytti ikuisesta paluusta – ainaisesta paluusta lähtöpisteeseen. Child in you musiikki- / tanssivideon on ohjannut, kuvannut ja leikannut Ulla Nikula.

Ajattele, että kaikki toistuisi joskus jo kokemamme kaltaisena ja että tuo toistuminenkin jatkuisi loputtomiin. Niin henkilökohtaiset ilot ja surut kuin suuremmat maailmaa ja kansoja mullistavat tapahtumat. Yhä uudestaan ja uudestaan.

rememberme tutkii ainaisen palautumisen ajatusta eräänlaisena perspektiivin vaihtona – kuinka saada asiat näyttämään toisilta kuin me ne tunnemme? Esimerkiksi poistamalla niistä ohimenevyyden lieventävän asianhaaran. Sanonta “Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” saa täten myös aivan uuden merkityksen.

Milan Kundera tarinoi aikanaan ainaisesta palaamisesta ja sen tuomasta taakasta romaanissaan Olemisen sietämätön keveys ja kysyi, kumpi meidän on valittava? Keveys vai paino? Samaa tematiikkaa pohtii myös rememberme, naisen ja miehen duetto. Kumpi on negatiivista, paino vai keveys? Murtuuko ihminen lopulta oman vastuun taakkansa alle vai löytääkö hän sisäisen lapsensa yhä uudestaan ja uudestaan?

Koreografia: Sampo Kerola
Musiikki: Antti Paalanen
Tanssi: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola
Pukusuunnittelu: Suvi Matinaro

Videon kuvaus, leikkaus ja editointi: Ulla Nikula
Videon musiikki: Antti Paalanen feat. Haaven
Videon esiintyjät: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola, Pihla Nikula

Esitysvierailun järjestäjä: Tanssiteatteri Minimi

Tanssiteatteri Tsuumin esitysvierailu

Hiljaiset tunteet -dokumentti

Teemu Kyytisen dokumentissa koreografi Reetta-Kaisa Iles kysyy, onko sosiaalisella tanssilla ja taidetanssilla mitään yhteistä. Hän lähtee selvittämään vastausta yhdessä neljän legendaarisen suomalaisen tanssitaiteilijan, Alpo Aaltokosken, Reijo Kelan, Marjo Kuuselan ja Ervi Sirénin kanssa tekemällä Hiljaiset tunteet -näyttämöteoksen. Dokumentti rakentuu karismaattisten esiintyjien haastattelujen ympärille ja näyttää otteita näyttämöteoksen harjoituksista ja ensi-illasta Pyhäjärven Täydenkuun tanssit- festivaalilla 28.7.2015. Dokumentin on ohjannut ja leikannut Teemu Kyytinen, kuvaus Teemu Kyytinen ja Thomas Freundlich.

rememberme ja Hiljaiset tunteet 
Pe 24.11. klo 19.00
La 25.11. klo 19.00
Liput: 18 / 10 €

Tiedustelut 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi 

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook