Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 18.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Valtteri Raekallio: Esitys - A Performance

Esitys – A Performance nyrjäyttää esiintyjien ja katsojien suhteen sekä törmäyttää nykytanssiesityksen ja kokeellisen esitystaiteen. Tanssija-koreografi Valtteri Raekallion ja runoilija Eino Santasen yhteistyönä syntynyt teos kyseenalaistaa esitystilanteen valta-asetelmia. Kuka lopulta katsoo ketä ja kenellä on esitystilanteessa valta?

Teoksessa kaksi eri esityskonventioiden ympärillä toimivaa ja eri keinoin rakennettua esitystä toteutuvat samanaikaisesti samalla näyttämöllä. Mirva Mäkisen ja Eero Vesterisen taidokas ja intiimi duetto piirtää liikelähtöisesti esiin muuttuvan parisuhteen dynamiikkaa. Samalla Raekallion alati itseään uudelleenmäärittelevä performatiivinen soolo nojaa vahvasti Santasen tekstiin ja kysyy suoraan yleisöltä: Mitä he näkevät, kun he katsovat tanssia?

Esitys - A Performance jatkaa Raekallion kiitettyä yhteistyötä Santasen kanssa ja pohjaa Santasen vuonna 2017 ilmestyvään viidenteen runokokoelmaan Yleisö. Heidän edellinen yhteistyönsä Edustaja (2014) sai ylistävän vastaanoton ja esitettiin loppuunmyytynä 26 kertaa. Edustaja valittiin myös YLE:n ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimitusten vuoden kiinnostavimpien teosten joukkoon.

TAITEELLINEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS: Valtteri Raekallio
ESIINTYJÄT: Mirva Mäkinen, Eero Vesterinen, Valtteri Raekallio
RUNOT: Eino Santanen
VALOSUUNNITTELU: Jukka Huitila
KÄÄNNÖS: Thomas Freundlich
LAVASTUSASSISTENTTI: Aino Koski
VALOKUVAUS: Jukka Huitila, Valtteri Raekallio
TUOTANTO: JoJo – Oulun Tanssin Keskus & Pohjoinen liike ry / Raekallio Corp.
ESITYSVIERAILUN JÄRJESTÄJÄ: Tanssiteatteri Minimi 
KESTO: 50 min.
Esitystä ei suositella lapsille

Valtteri Raekallio on esiintynyt yli 60 teoksessa 37 eri maassa. Hän on tanssinut nykytanssiteoksissa, ooppera- ja teatterituotannoissa sekä tanssielokuvissa. Raekallio oli kiinnitettynä Helsinki Dance Companyyn vuosina 2006–2013, missä hän tanssi muun muassa Ina Christel Johannessenin, Kenneth Kvarnströmin, Linda Kapetanean & Jozef Fručekin, Anton Lachkyn, Andonis Foniadakiksen, Ikuyo Kurodan ja Jyrki Karttusen teoksissa.

Raekallion oma koreografinen työskentely liikkuu useiden taiteenlajien rajapinnoilla. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat näyttämöteokset Esitys – A Performance (2016) ja Harjoitus rakkaudesta (2015) sekä teokset Novelleja unohdetuista huoneista (2015), Edustaja (2014) sekä tanssielokuva Cold Storage (2016). Raekallion teoksia on nähty yli 25 tanssi- ja elokuvafestivaalilla ympäri maailmaa.

www.raekallio.fi

Eino Santanen on maamme eturivin runoilijoita, jonka runoissa yllättävä muoto yhdistyy vahvaan ja yhteiskunnalliseen sisältöön. Santanen tunnetaan myös useista poikkitaiteellisista taideprojekteistaan. Työskentely esitystaiteen parissa on ollut merkittävä osa Santasen työtä jo vuosia.

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook