Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 18.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Lucy Guerin: I'm trying to tell you – Ymmärrätkö?

Kaksi naistanssijaa kainuulaisesta Roudasta ja kaksi miesnäyttelijää Joensuun kaupunginteatterista työskentelivät yhdessä Australiassa ja Suomessa koreografi Lucy Guerinin ja säveltäjä Robin Foxin kanssa.

Yhteistyöstä syntynyt teos pohtii, kuinka erilaiset merkitykset ilmenevät ja katoavat, kun teatteri, tanssi ja kaksi kieltä sekoittuvat yhteen. Näyttelijät tanssivat ja tanssijat kertovat tarinoita esityksessä, joka virtaa saumattomasti abstraktina tanssina ja konkreettisena tekstinä. Globalisaatiosta huolimatta ihmisten, taidemuotojen ja paikkojen välillä on kiehtovia eroja.

KOREOGRAFIA: Lucy Guerin
KOREOGRAFIN ASSISTENTTI: Lilian Steiner
ESIINTYJÄT: Olli-Kalle Heimo, Tuukka Jukola, Kira Riikonen ja Maija Nurmio
MUSIIKKI: Robin Fox
VALOSUUNNITTELU: Raisa Kilpeläinen
PUVUSTUS: Katri Tuukkanen
TEKNIIKKA: Pekka Moilanen
VALOKUVAUS: Ia Samoil
TUOTANTO: Routa, Lucy Guerin Inc. ja Joensuun kaupunginteatteri yhteistyössä Tanssin Tiedotuskeskuksen ja Australian Council for the Artsin kanssa
ESITYSVIERAILUN JÄRJESTÄJÄ: Tanssiteatteri Minimi
ENSI-ILTA: 13.6.2015, Kajaani

Australialainen Lucy Guerin Inc -tanssiryhmä perustettiin Melbournessa 2002. Koreografi Guerin kiertää kansainvälisesti ja on tunnettu korkealaatuisesta tanssista, huumorista, lämpimästä yhteiskuntakritiikistä ja omaperäisyydestä. Hän  tutkii rikkaasti jokapäiväisyyttä ja tanssin tunnettuja rajoja ja määritteitä. Uudet produktiot voivat sisältää ääntä, videota, tekstiä, teollista muotoilua sekä Guerinille ominaista orgaanista ja selkeää liikekieltä ja tilankäyttöä.  Lucy Guerin Inc -ryhmästä on tullut australialaisen nykytanssin päävaikuttajia. 

www.lucyguerininc.com

Routa on avoin nykytanssin tuotantoryhmä Kajaanissa, joka kuuluu Pohjoisen tanssin aluekeskukseen. Roudan tehtävänä on korkeatasoisen ja persoonallisen tanssitaiteen tuottaminen, jonka juuret nousevat kainuulaisesta maaperästä.

www.routacompany.fi

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook