Cilla Back: Elämä Cilla Back: Elämä 26.10. KLO 19:00 Sotku Kulttuurikeitto: Iiro Näkki: provide Kulttuurikeitto: Iiro Näkki: provide 27.10. KLO 12:00 Sotku Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage 27.10. KLO 19:00 Sotku Kulttuurikeitto: Virpi Juntti: Katkeamattomia kontinuumeja Kulttuurikeitto: Virpi Juntti: Katkeamattomia kontinuumeja 3.11. KLO 12:00 Sotku Juha Hurme: Hullu Juha Hurme: Hullu 8.11. KLO 19:00 Sotku Tomi Paasonen: Lauantaitanssit Tomi Paasonen: Lauantaitanssit 10.11. KLO 19:00 Sotku Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 16.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme Sampo Kerola: rememberme 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage

Spesiaali-iltamat! sisältää kaksi upeaa ja erilaista teosta: Iiro Näkin provide-soolotyön sekä Thomas Freundlichin ja Valtteri Raekallion palkitun Cold Storage –tanssilyhytelokuvan.

provide

provide on tilan poetiikasta vaikuttunut videoinstallaatio-, galleria- ja tanssiteos, joka pohtii henkilökohtaista suhdetta esitysympäristön rakentamiseen koreografisen työskentelyn ehtona. Purkamalla estetiikkaansa työ etsii reittejä avata liikkeen sisältämää maailmaa suhteessa jo elettyihin, koettuihin ja kuljettuihin tiloihin.

provide on kehonharjoituksen elävä installaatio, liiketutkimusprosessi sekä henkilökohtaisen harjoitushistorian tuote. Teos on osa pienten paikka- ja kontekstisidonnaisten töiden sarjaa, josta Kuopiossa on aiemmin esitetty duetto Kaareutuva (2016). Teos on Iiro Näkin MA-opinnäyte Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla koreografian koulutusohjelmassa. 

Iiro Näkki on helsinkiläinen koreografi, esiintyjä ja akrobaatti. Hän toimii aktiivisesti tanssin ja sirkuksen kentillä freelance-produktioissa sekä opettaa nykytanssia ja akrobatiaa aloittelijoista ammattiin valmistuviin.

KOREOGRAFIA, TILA JA TOTEUTUS: Iiro Näkki
KUVAUS, EDITOINTI: Mikko Pirinen
TILAN ÄÄNISUUNNITTELU: Benjamin Rogers
VIDEOTEOSTEN ÄÄNISUUNNITTELUT: Mikko Pirinen, Benjamin Rogers, Joonas Pernilä
TUOTANTO: Tanssiteatteri Minimi & Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Cold Storage

Thomas Freundlichin ohjaamassa Cold Storage -elokuvassa pilkkijä (Valtteri Raekallio) löytää jään alta esihistoriallisen jäämiehen (Eero Vesterinen) ja sulattaa tästä itselleen kaverin. 9-minuuttisen elokuvan tarina kerrotaan liikkeen ja tanssin keinoin ilman dialogia.

“Cold Storage on ensisijassa narratiivinen lyhytelokuva ja salavihkaa tanssielokuva. Uskon, että tarina tekee elokuvasta lähestyttävän”, ohjaaja Thomas Freundlich kertoo Danceinfo-sivustolla.

Freundlich kuuluu maamme eturivin tanssitaiteilijoihin ja tanssielokuvantekijöihin. Hän työskentelee koreografi-tanssijana Suomessa ja kansainvälisesti. Freundlich on toteuttanut noin 35 teosta, joihin kuuluu nykytanssiproduktioita, ooppera- ja teatterituotantoja sekä tanssielokuvia.

Freundlichin tanssilyhytelokuvia on nähty yli sadan elokuva- ja tanssifestivaalin ohjelmistossa ympäri maailmaa. Cold Storage sai vuonna 2015 ensimmäisen Suomen Elokuvasäätiön, YLEn ja Loikan tanssielokuvan tuotantotuen 41 hakijan joukosta. Cold Storage on valittu yli 80 festivaalin ohjelmistoon ja se on voittanut yhdeksän palkintoa kansainvälisesti. Elokuva on myös myyty useille televisiokanaville.

Tanssija-koreografi Valtteri Raekallion palkittu teos Esitys - A Performance nähtiin Tanssiteatteri Minimin vieraana keväällä 2017.

Ohjaus ja kuvaus: Thomas Freundlich
Koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Eero Vesterinen & Valtteri Raekallio
Musiikki: Kimmo Pohjonen
Leikkaus: Jukka Nykänen
Tuotantosuunnittelu: Aino Koski
Pukusuunnittelu:
Venla Takkinen
Tuottaja: Aino Halonen

Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö (SES), YLE, Loikka tanssielokuvafestivaali

Kesto: 8 min 45

Lisätietoja Cold Storage-elokuvasta (englanniksi):

http://www.lumikinosproduction.com/4k3d/


Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage

Liput: 18 / 10 €
Kesto: n. 70 min (sisältää keskustelutilaisuuden esitysten jälkeen)

TIEDUSTELUT: 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi

Kuvat

Esitysajat

27.10.2017 19:00 Liput
Aikuinen 18,00 €
Opiskelija, eläkeläinen, työtön 10,00 €

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook