Kulttuurikeitto: Guillermo Sarduy ja Minttu Pietilä: Kiteytyvä Kulttuurikeitto: Guillermo Sarduy ja Minttu Pietilä: Kiteytyvä 29.9. KLO 12:00 Sotku Cilla Back: Elämä Cilla Back: Elämä 5.10. KLO 19:00 Sotku Kulttuurikeitto: Iiro Näkki: provide Kulttuurikeitto: Iiro Näkki: provide 27.10. KLO 12:00 Sotku Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage 27.10. KLO 19:00 Sotku Kulttuurikeitto: Virpi Juntti: Katkeamattomia kontinuumeja Kulttuurikeitto: Virpi Juntti: Katkeamattomia kontinuumeja 3.11. KLO 12:00 Sotku Juha Hurme: Hullu Juha Hurme: Hullu 8.11. KLO 19:00 Sotku Tomi Paasonen: Lauantaitanssit Tomi Paasonen: Lauantaitanssit 10.11. KLO 19:00 Sotku Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 16.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme Sampo Kerola: rememberme 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Kulttuurikeitto: Kinetic Orchestra: (otteita teoksesta) Animals

Animals pyrkii vapautumaan ihmismielen ylivallasta, tutkien aistien, vaiston ja primitiivisten reaktioiden ilmentymistä liikkeessä. Jatkuva kamppailu, vertaistaan vailla olevat fyysiset ominaisuudet, lauman tuoma turva ja toisaalta yksin metsästämisen jännitys. Voiko ihminen päästä lähemmäksi sisäistä eläintään?

Kinetic Orchestran vuoden 2016 kantateos Animals tutkii eläimellisyyttä liikkeen keinoin. Teos jatkaa ryhmän liikelähtöisten, äärirajoja tutkivien teosten sarjaa, jossa yhdistyvät paritekniikka, akrobatia ja nykytanssi. Teos sai ensi-iltansa 3. joulukuuta Skellefteåssa, Ruotsissa. Suomen ensi-ilta oli 14.12. Kulttuurikeskus Stoassa, Helsingissä. 

"Eläin sanan etymologinen juuri on sanassa elää. Tämä on ollut rajanveto kasvien ja eläinten väliin, eikä sinänsä todista mistään elämän idean kiteytymisestä eläimiin yleensä, mutta ajatus on silti osuva. Onhan villin olennon elämä elämää isolla Eellä. Siinä yhdistyy jatkuva kamppailu, vertaistaan vailla olevat fyysiset ominaisuudet, lauman tuoma turva tai yksin metsästämisen jännitys. Ja koska ajattelu todennäköisesti rajoittuu hieman primaarimpiin asioihin, on mahdollista myös selvitä traumatisoitumatta tilanteista joita ihmisen psyyke ei ikinä pystyisi käsittelemään. Ihmisen suurin ongelma on sen suurin voimavara, mieli. Ihminen on niin jalostunut ajattelemaan, että spontaani juoksuun lähteminenkin aiheuttaa helposti lihasvaurioita. Ei sillä ettenkö olisi kiitollinen tästä kehityksestä. Pidän sohvasta ja televisiosta. Silti haluaisin hetken tuntea vahvempaa yhteyttä sisäiseen eläimeeni, joka vakaan uskomukseni mukaan pystyy mihin vaan. Ja ajattelen tämän lähtökohdan kiinnostavan katsojia. Se on myös luonteva osa Kinetic Orchestran temaattisten ja liikkeellisesti äärimmäisyyksiin pyrkivien teosten jatkumossa. Niinpä olemme valmistamassa tanssiteosta, jonka aikana pääsemme hetkeksi kosketukseen sisäisen eläimen kanssa. Opimme liikkumaan ensin ja ajattelemaan myöhemmin, reagoimaan, luopumaan, tarraamaan, räjähtämään liikkeelle, kevyesti astumaan sivuun ja flirttailemaan kuin iso lintu."

(Jarkko Mandelin teoksen synopsiksessa)

TANSSI JA DUETON SOMMITTELU: Anni Koskinen ja Jarkko Mandelin
KOREOGRAFIA: Jarkko Mandelin
MUSIIKKI- JA ÄÄNISUUNNITTELU: Janne Hast
VALOSUUNNITTELU: Jarkko Mandelin
TUOTANTO: Apinatarha, Anni Leino ja Kinetic Orchestra (osatuottaja Skellefteå Kommun)
TUKIJAT: Taike ja SKR

Keitto: Kylmäsavulohella maustettu peruna-rucolakeitto (L,G)  ja mallasleipä (L) 
Kesto: 60 min (sis. esitys ja lounas) 
Liput: 15 € (sis. esitys + keittolounas + kahvi/tee)  

Ryhmämyynti (yli 10 henkeä)  044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi

Kuva: Aino Huovio

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook