Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 18.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Elina Snicker: PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni

PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni tapahtuu varuskuntakaupungissa, nykyhetkessä. Eläköityvä upseeri on tehnyt pitkän uran armeijassa ja varautunut koko elämänsä sotaan, jota ei koskaan tullutkaan. Miten elää vielä sen jälkeen, kun se mitä on aina ollut, mikä on aina toistunut, murtuu? Samaan aikaan upseerin 19-vuotias tytär lähtee vapaaehtoisena armeijaan loukkaantuneena siitä, ettei valtio kutsu häntä palvelukseen. 

Teos käsittelee ihmisen ankaraakin suhdetta omaan kehoonsa, ja inhimillistä tarvetta olla tärkeä osa yhteisöä. Näytelmän henkilöt ovat omimmillaan saadessaan olla vastuussa isojen joukkojen toiminnasta, suuresta mittakaavasta. Elämänmuutoksen edessä heidän on vaikea kohdata toinen yksilönä, tai olla vastuussa edes omasta itsestään. Oma kehokin tuntuu vieraalta, turhalta ja amputoidulta, kun se ei ole osa suurempaa, järjestelmällisesti toimivaa kokonaisuutta. 

Teos on näytelmäkirjailija Elina Snickerin toinen näytelmäteksti Riihimäen Teatteriin. Hänen edellinen teoksensa Harmony Sisters - Kolmannen valtakunnan sisaret oli arvostelumenestys ja Lea-palkintoehdokas, ja esitys nähtiin myös Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa. Snickerin tekstejä on aiemmin esitetty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Teatteri Takomossa.  

OHJAUS JA TEKSTI: Elina Snicker
DRAMATURGI: Heini Junkkaala
LAVASTUS: Kaisa Rasila
PUKUSUUNNITTELU: Tiina Hauta-aho
VALOSUUNNITTELU: Sami Rauhala
ÄÄNISUUNNITTELU: Kari Paukola
ROOLEISSA: Katja Peacock, Juha Pulli, Jouko Puolanto, Maija Siljander

Ensi-Ilta: 25.2.2017, Riihimäen Teatteri
Esityksen kesto: n. 2h (sis. väliajan)
Esitysoikeuksia valvoo Agency North

PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni -esityksiä tuodaan Akseliteatteritoiminnan kautta Kuopioon. Esitykset Tanssiteatteri Minimin Sotkulla 12.5.-13.5.2017. 

Esitys on osa Suomi 100 -ohjelmaa. 

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook