Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 18.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Elina Pirinen: Oksensitte Jupiteria

Oksensitte Jupiteria muljauttaa kunnianhimoisesti ja hauskasti käsityksesi näyttämötaiteesta. Esitys on piilotajunnassa liikkuva live-runoteos, jonka koreografi Elina Pirinen on luonut rovaniemeläiselle Tanssiteatteri Rimpparemmille.

Teos rakentuu tarkasti tyylitellystä puhevyörystä, jonka Pirinen on estetisoinut ja paisuttanut esiintyjien henkilökohtaisten tekstien pienistä yksityiskohdista. Totuuden ja fantasian välillä liikkuvaa tekstimassaa voimistaa kauneudessaan kuvataiteellinen valopinta ja livenä kuultava klassinen pianomusiikki. Avaimena Jupiterin ytimeen ei ole tarkastella, mitä se on taidemuotona vaan mitä jännittävyyksiä tapahtuu sisuskaluissasi kohdatessasi tämän esityksen.

Pirisen lähtökohtana teokselle on ollut palauttaa tanssitaiteen näyttämölle ihmisyys etäisen ruumiillisuuden sijaan. Hän villitsee käsityksiä koreografiasta, tanssista, liikkeestä ja teatterista hyödyntämällä kielen ja äänen virtaa ja oikkuja.

Elina Pirinen (s. 1981) on yksi kansainvälisesti kiinnostavimmista suomalaisista koreografeista. Visionäärisen Pirisen ihanteena on ajattelun virtuositeetti, kohtuuttomat ratkaisut näyttämöllä ja pimeä huumori. Hänet on palkittu mm. Kritiikin kannukset -palkinnolla 2014 sekä eurooppalaisen koreografian pääpalkinnolla Prix Jardin d'Europe 2015.

Koreografi: Elina Pirinen
Valosuunnittelu:
Jani-Matti Salo
Pukusuunnittelu:
Kaija Maunula
Äänisuunnittelu:
Miksa Koponen
Dramaturgia:
Heidi Väätänen
Esiintyjät:
Henri Haakana, Atte Herd, Helmi Järvensivu, Laura Kallas, Anna Laakso, Anni Pilhjärta, Elina Tähtelä ja Aino Voutilainen
Esitysvierailun järjestäjä: Tanssiteatteri Minimi

Perjantain esityksen jälkeen on yleisökeskustelu, jossa koreografi Elina Pirinen on paikalla.

Liput: 18 / 10 €
Tiedustelut: 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi
Kesto:
45 min

Tanssiteatteri Rimpparemmin esitysvierailu
Teoksen ensi-ilta oli 27.7.2016, Täydenkuun tanssit -festivaaleilla, Pyhäjärvellä

Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook