Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle Ruokateatteri: Illallinen yhdelle... kahdelle... kolmelle 18.11. KLO 19:00 Sotku Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti Sampo Kerola: rememberme / Hiljaiset tunteet -dokumentti 24.11. KLO 19:00 Sotku Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko Orvokki Autio - Mikko Roiha: Pesärikko 1.12. KLO 19:00 Sotku

Cilla Back: Tarantata

Cilla Backin ohjaama Tarantata pohjautuu Etelä-Italiassa tunnettuun tarantella-tanssiin sekä tarinoihin elämässään ääritilanteeseen ajautuneista naisista.  

Tarantella-myytiin mukaan Tarantula-hämähäkin pistoksen saaneen naisen elämä muuttuu täysin. Myrkyn levitessä hänen elimistöönsä naisesta tulee  vieras, ”tarantata”. Mystinen voima ohjaa hänen tahtoaan ja kehoaan. Mitään hoitoa ei ole. Lääkäristä tai papista ei ole apua. On kuitenkin yksi keino parantua ja se on tarantella-tanssi. Vapautuakseen riivauksesta naisen on tanssittava tamburiinin tahdissa tunteja, öitä, päiviä ja viikkoja. 

Tanssiteatteriesityksessä on kolme naishahmoa, jotka tarjoilevat yleisölle maistiaisia Apulian alueen (italiaksi Puglia) leivästä, pucciasta. Naiset muuntautuvat miehen soittaman tamburiinin tahdissa roolihahmoiksi, jotka kertovat tarinoita ”tarantoitumisestaan”. Teoksessa käsitellään muun muassa rakkauden, yksinäisyyden, seksuaalisuuden, sairauden, vanhuuden ja kuoleman teemoja. Eräinä naistarinoiden innoittajina ovat olleet historialliset henkilöt, kuten italialainen runoilija Alda Merini, joka oli ehdolla Nobel-palkinnon saajaksi sekä meksikolainen kuvataiteilija Frida Kalho. Sen lisäksi tarinoiden aineksia on löytynyt myös Nobel-palkinnon saaneen ruotsalaisen kirjailijan Selma Lagerlöfin saduista, sekä Fernando Pessoan runoista. Tarantella-tanssi oli rituaali, jossa ääritilanteeseen ajautunut nainen sai yhteisön tukemana ”tulla hulluksi”. Rituaalitanssissa ”tarantata” kohtasi pimeytensä, päästi irti demoneistaan ja pystyi syvän paranemisen kautta palaamaan takaisin täysivaltaiseksi yhteisön jäseneksi.  

- Nykymaailmasta puuttuu yhteisöllinen ja sosiaalisesti hyväksytty tila, jossa nainen voisi luvallisesti ”seota” ilman sairaaksi ja epäonnistuneeksi leimautumisen pelkoa, ohjaaja Cilla Back sanoo.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut suomalaissyntyinen ohjaaja Cilla Back. Ohjauksen ja käsikirjoittamisen lisäksi Back vastaa teoksen lavastuksesta ja puvustuksesta. Cilla Back on kouluttautunut teatterialalle Italiassa ja ohjannut Italian sekä Suomen lisäksi muun muassa Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa ja Norjassa. Tarantatan jälkeen Cilla Back ohjaa Saksan Heidelbergin kaupunginteatterissa Pipsa Longan käsikirjoittaman näytelmän Lauluja harmaan meren laidalta.

Teoksessa on kohtauksia, jotka eivät sovi lapsille. 

Ohjaus, käsikirjoitus, lavastus ja puvustus: Cilla Back
Esiintyjät: Johanna Jauhiainen, Liisa Ruuskanen, Riikka Puumalainen ja Antti Raekallio
Valosuunnittelu: Sam Siltavuori
Äänisuunnittelu: Antti Raekallio  
Tuotanto: Tanssiteatteri Minimi
Ensi-ilta: 6.3.2015 Sotku, Kuopio  
Kesto: n. 90 min (ei väliaikaa)

Henkilömäärä kiertueella: 5-6
Tilan tarve: 11m x 19m 
Lataa valokartta/tekninen rider tästä.


Kuvat

Esitysajat

Verkkokaupan myynti sulkeutuu tuntia ennen esityksen alkua.

Facebook