Tanssiteatteri Minimi mukaan kolmivuotiseen yhteistyöhön

16.3.2017 12:35
Tanssiteatteri Minimi mukaan kolmivuotiseen yhteistyöhön


- Kuusi kaupunkia, kahdeksan teatteria, 100 esitystä.

Riihimäen Teatteri, Tanssiteatteri Minimi, Jyväskylän Kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä, Kouvolan Teatteri, Kotkan Kaupunginteatteri ja Turun Kaupunginteatteri sekä Vapaa Teatteri ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöhankkeesta. Mukana hankkeessa on seitsemän VOS-teatteria (valtionsosuusteatteria) ja yksi vapaa ryhmä.

Hankkeen tarkoituksena on tuottaa kolme eri produktiota. Jokainen produktio kiertää ympäri Suomea ja se on osa kunkin teatterin ohjelmistoa vuoden ajan.

Produktiot harjoitellaan Berliinissä, missä ne myös saavat ensimmäisen ensi-iltansa.  Sen jälkeen kussakin kaupungissa on esityksiä n. 10 – 20: Riihimäellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Kouvolassa, Kotkassa ja Turussa. Kokonaisesitysmäärä on n. 100 esityskertaa.

Teatterit irrottavat kuhunkin produktioon yhden näyttelijän vuoden ajaksi muusta ohjelmistostaan. Yhteisellä hankkeella tähdätään taloudellisesti ja tuotannollisesti uusiin toimintatapoihin ja taiteellisesti korkeatasoisiin esityksiin. Hankkeessa on vahva koulutuksellinen näkökohta: mukana olevat näyttelijät pääsevät työskentelemään uusien kollegojen kanssa, uusien yleisöjen eteen, uusiin olosuhteisiin. Projekti palvelee myös yleisöjä, sillä sen ei tarvitse matkustaa esityksen nähdäkseen.

Jokaiseen produktioon tulee teatterista aina uusi näyttelijä. Vuoden 2017 produktio on Orvokki Aution Pesärikko. Produktion ohjaa teatteriohjaaja Mikko Roiha.

Mikko Roihan kuva: Moe Mustafa

Facebook