Kesäkuussa on Sotkulla koko perheen Kikatuslauantai

25.5.2016 14:20
Kesäkuussa on Sotkulla koko perheen Kikatuslauantai

Lauantaina 11.6. kello 16 on Sotkulla koko perheen Kikatuslauantai, jossa nähdään tanssiteos Hei, kelaa! Teos on lapsille suunnattu vauhdikas seikkailu, joka kuljettaa katsojia ihmismielessä ja maailmankaikkeudessa.

Esityksen alussa ikuiset ystävykset ja kokeilunhaluiset tiedemiehet Konttinen ja Vänttinen johdattavat katsojat vaiherikkaalle tutkimusmatkalle maailmankaikkeuteen, aivoihin ja  ihmismieleen. Luvassa on hulvattoman hauskaa ajatusten tanssia ja mietteiden leikkiä peruskysymysten äärellä: Kuka minä olen? Missä mieli asuu? Mikä on elämän tarkoitus?

- Lapsella on luonnollinen halu ja tarve pohdiskella asioita filosofisesti. Hei, kelaa! kutsuu ihmisen olemassaolon peruskysymysten äärelle ilon, leikin ja huumorin kautta. On suuri etuoikeus saada pohtia ja ajatella, sanoo teoksen dramaturgi Johanna Keinänen.

Esityksen jälkeen on vapaaehtoinen liiketuokio, Konttisen ja Vänttisen TanssiJutska, jossa vahvistetaan mielen ja kehon välistä yhteyttä koko yleisön voimalla.

Teoksen koreografina toimii Anu Rajala-Erkut, dramaturgina Johanna Keinänen ja lavalla nähdään tanssijat Pauliina Aladin ja Meri-Tuuli Risberg. Esitys on itsenäinen jatko-osa Tanssiteatteri Minimin vuonna 2013 ensi-illassa olleeseen teokseen Hei, kato! Esityksen ensi-ilta oli helmikuussa Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä. Esitys on Tanssiteatteri Minimin ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistyötuotanto. Kikatuslauantain esityksessä on yhteistyökumppaneina lisäksi Kuopion komediafestivaali ja Lentävä kalakukko -tapahtuma.

Esityksen kokonaiskesto on noin 45 minuuttia, ja se sisältää noin 35 minuutin mittaisen esityksen sekä sen jälkeen olevan vapaaehtoisen liiketuokion. Esitys sopii kaikenikäisille ajattelijoille, lukuunottamatta aivan perheen pienempiä. Liput ennakkoon Minimin verkkokaupasta tai suoraan ovelta puoli tuntia ennen esityksen alkua. Esitys on SOTKULLA, Suokatu 42 /2, Kuopio. 

Facebook