25 vuotta täyttävä tanssiteatteri Minimi esittelee syksyn ohjelmistonsa

7.6.2016 14:45
25 vuotta täyttävä tanssiteatteri Minimi esittelee syksyn ohjelmistonsa

Tanssiteatteri Minimin kotinäyttämöllä, Sotkulla, nähdään tänä syksynä monipuolinen kattaus valtakunnallista osaamista. Vierailijoita saadaan niin Rovaniemeltä, Helsingistä, Turusta kuin Tampereeltakin. Minimin syyskausi huipentuu uuteen Liemessä-ruokateatteriesitykseen.

Tanssiteatteri Minimin syyskausi Sotkulla käynnistyy Kulttuurikeitolla 2.9. Syksyn ensimmäisessä Kulttuurikeitossa vierailee Iiro Näkki ja Anni Koskinen teoksellaan Kaareutuva. Tiiviisti yhdessä työskennellyt kaksikko palaa ensimmäiseen yhteiseen duettoonsa, ”Docendo”, joka sai ensi-iltansa vuonna 2012. Vain muutaman vuoden kuluminen on muuttanut ajatukset ja elämäntilanteet.  ”Valokuvissa näytetään aina hymyilevän. Yhäkö me hymyillään?” Syyskuun viimeisenä perjantaina, 30.9., Kulttuurikeitossa vierailee miimikko-näyttelijä Reetta Honkakoski teoksellaan Duetto yhdelle. Teos on kehollinen tarina yhteenkuulumisesta. Honkakoski on Suomen ainoa Corporeal Mime -miimiin erikoistunut näyttämötaiteilija ja senkin takia kiinnostava vierailija. Syksyn viimeisenä Kulttuurikeittona nähdään koreografi-tanssija Kimmo Alakunnaksen The Great Adventure of The HE-Child. Millaiseen muottiin haluamme miehen asettuvan? Mitä on nykypäivän mies? Kuka miehestä huolehtii, jos tipahdamme oravanpyörästä?

Minimin syksyn ohjelmistossa nähdään joukko valtakunnallisia vierailuja. Lauantaina 3.9. Kuopioon saapuu Tanssiteatteri MD Tampereelta esityksellään Hyppy. Hyppy on vauhdikas, rento ja humoristinen esitys, joka kuljettaa katsojan mykkäelokuvien tunnelmiin Samuel Beckettiin hengessä. Myöhemmin syyskuussa Tanssiteatteri Rimpparemmi tuo Sotkulle Lapin sodasta kertovan Leiblied-teoksen. Iskelmämusiikin soidessa nuoret naiset ja saksalaiset sotilaat vaihtavat katseita, jotka paljastavat kiihkeän odotuksen elämästä ja rakkaudesta. 7.-8.10. Kuopiossa vierailee helsinkiläinen, vahvasti kansanperinteen juurruttama, Tanssiteatteri Tsuumin Kake - Tiellä tähtiin. Matti Paloniemen koreografia kertoo Kake-nimisestä bändstä, joka on hurmioitunut 80-luvun syntikkasoundeista ja iskelmämusiikista. Bändin haaveet ovat suuret, suunnitelmissa on massiivinen maailmankiertue, mutta sisäiset ristiriidat, jäsenten erilaiset unelmat ja toteutumattomat toiveet tuovat jännitettä yhtyeen matkaan. 28,-29.10. Turkulainen Aurinkobaletti sivistää tanssista tietämättömiä teoksillaan Paketti tanssia ja Pikkupaketti tanssia. Mitä tanssi oikeastaan on? Miksi ihminen tanssii? Mitä tanssia katsoessa voi kokea? Voiko tanssia ymmärtää - ja onko se edes tarpeellista? Paketit ovat suunnattu eri ikäisille ja tarkastelevat tanssimista ja sen merkitystä humoristisesti niin taiteen lajina kuin inhimillisen toiminnan muotona ja kulttuurin osana.

Valtakunnalliset vierailijat osana Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa antavat esimakua tulevasta. Minimin ja toimistonaapuri Itäisen tanssin aluekeskuksen tavoitteena on luoda Sotkusta entistä monipuolisempi tanssin ja teatterin näyttämö, jossa esitellään huomattavasti aikaisempaa enemmän esittävää taidetta. Minimi osallistuu puolestaan kahdensuuntaiseen esitysvaihtoon yhdessä muiden tanssiteattereiden kanssa ja lähteekin tulevana syksynä ja ensi vuonna entistä enemmän keikoille muihin kaupunkeihin.


Uusi ruokateatteriesitys

Minimin syksyn omana ensi-iltana on uusi ruokateatteriesitys Liemessä. Liemessä on makujen, teatterin ja tanssin taianomainen liitto. Esityksen katsoja vedetään illalliselle merkilliseen pikkuravintolaan, jossa mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Liemessä on hatunnosto hyvälle ruualle ja ravintolakulttuurille, sille ihanalle tosielämän teatterille, jota näytellään ravintolapöytien ääressä kaikkialla maailmassa joka ikinen ilta. Liemessä-teos syntyy sulassa sovussa vanhojen tuttujen, Ruokateatterin ja Makumestareiden kanssa. Ensi-illan Liemessä saa Sotkulla 11.11.2016 ja esityskausi ylettyy aina 17.12. saakka.


Minimi täyttää 25 vuotta

Tanssiteatteri Minimi täyttää 25 vuotta kesäkuussa. Tanssiteatteri Minimi on oikeastaan saanut alkunsa jo vuonna 1988, Helsingissä, tanssija-koreografi Tommi Huovisen toimesta. Aluksi Minimi oli Huovisen ja freelance-tanssitaiteilijoiden muodostama ryhmä. Vuonna 1991 Älä hämäänny auringosta -teoksen yhteydessä Minimin ensemble vakiintui ja kun Minimi muutti Helsingistä Joroisiin Tahkonrannan vanhalle kansakoululle, alkoi Minimin toiminta sellaisena, kun sen nyt tiedämme.

Lisätietoa Minimin historiasta: www.minimi.virtue.fi/historia/

Facebook